Breaking News

Otvoreno pismo A. Vučiću

0 0

Poštovani Aleksandre Vučiću,

Došlo je vreme da vam se obratimo direktno, pošto smo se i na sopstvenoj koži uverili da ne birate sredstva da biste se obračunali sa kritičarima i političkim protivnicima, i to uz pomoć ništavnih partijskih sudija i uništavanjem naših porodica, kao što već deceniju puštate da mafijaška hobotnica u pravosuđu trguje decom siromašnih građana Srbije.

Znajte, Aleksandre Vučiću, da smo mi ljudi koji neće odustati ni ako nam oduzmete našu decu, nego ćemo se boriti da odgovarate po civilizacijskim standardima pristojnog sveta.

Ponovo ste predložili Zagorku Dolovac za republičkog tužioca, iako je ona za 12 godina potpuno uništila tužilaštvo. Više tužilaštvo u Beogradu ne radi ništa na suzbijanju galopirajuće korupcije i zloupotreba među sudijama, javnom administracijom i u socijalnom sistemu. Dozvolili ste da vam predsednik Višeg suda skreće pažnju na nerad i nekompetentnost u tužilaštvu. Na to ste odgovorili na jedini način koji ste, izgleda, naučili od svojih nekadašnjih šefova Miloševića i Šešelja, optužujući ga da “ide u ambasade po mišljenje”.

Prošle godine ste jednog od nas, sa svojim šoferima i tabloidnim spodobama, provlačili kroz medijsko blato. Pomoću par kriminalnih sudija ste pokušali da mu uzmete troje dece.

Ove godine ste i drugom od nas, pomoću istog takvog polusveta, oduzeli dete.

Pustili ste da ljude izvlače mrtve iz reka i da vaše tužilaštvo i sudovi o tome ćute, ali zato privode i osuđuju na zatvorske kazne nesrećne građane koji su nešto neprikladno rekli na Twitteru.

Za smrt Vladimira Cvijana, visokog funkcionera vaše populističke divizije, nismo čuli 3 godine, a tu smrt čoveka u reci u januaru, obučenog, vaš Viši tužilac je opisala kao slučajno davljenje, valjda pri kupanju, odnosno kao “smrt koja nije sumnjiva”.

Da li je vama i vašim tužiocima “sumnjiva” smrt Olivera Ivanovića?

Da li vam je sumnjiva smrt braće Bitići?

Čoveka koga sumnjiče za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića ste opisali kao “sigurno nevinog”, tvrdeći da je prošao vaš poligraf, pa je zato nevin za ubistvo, vi najbolji studente svih Sima Avramovića na Pravnom fakultetu.

Ljudima koje Amerika sumnjiči za ubistvo braće Bitići uručujete plakete. Zar onda nekoga treba da čudi što vam je na čelu Višeg tužilaštva u Beogradu Nataša Krivokapić, a na čelo celog tužilaštva pokušavate ponovo da ugurate “Zagu”.

Aleksandre Vučiću, vi se svetite pristojnom svetu, onom svetu koji “odlazi u ambasade”, jer zna da razgovara, ima šta da kaže i primljen je za stolom kod civilizovanog sveta. Vama ne smetaju kriminalne bitange, lopuže, ubice i trgovci decom, nesposobni i potkupljeni tužioci i nekompetentne, partijske sudije.

Vama, Vučiću smeta pristojan svet. Među njima se ne osećate dobro. Odgovara vam vaša miloševićevska ekipa, drugari iz onih dana, dezerteri, keramičari, šoferi, ali ne pravi, nego oni koji umesto pošteno da rade keramiku i voze, ni to ne znaju, nego hoće da budu funkcioneri.

To su vaši drugari, Aleksandre Vučiću.

Uskoro će svi vaši drugari biti na listi za individualne sankcije SAD, a potom i evropskih zemalja. Ostaće im samo da im vi delite plakete, na vašu i našu sramotu.

Dok seni nevino ubijenih ljudi, poput braće Bitići, Olivera ivanovića i Vladimira Cvijana, vapiju za pravdom.

Dok naša deca vapiju za pravdom.

Dok svi pošteni, pristojni građani Srbije vapiju ka nebu za pravdom od vašeg anticivilizacijskog zuluma.

Uništili ste Srbiju. Uništili ste narod i njegove vrednosti. Uništavate I prirodu, izvorišta, reke, planine, obradivu zemlju, sve za novac.

Oduzeli ste, pomoću kriminalnog polusveta u svojoj socijali pod komandom dezertera, šofera i prebega iz susednih zemalja “čim je prva puška pukla”, ceo jedan mali narod, srpski narod, od njihovih roditelja, oduzeli ste desetine hiljada mališana građanima Srbije, i ćutite umesto da odgovorite na javne inicijative i da taj polusvet konačno počnete masovno da hapsite i procesuirate.

Koliko ste sudija uhapsili od kad ste došli na vlast?

Kako vam izgleda Državno veće tužilaca? Kako vam izgledaju Prvi i Treći osnovni sud u Beogradu? Kako vam izgleda Visoki savet sudstva?

Čitate li vi novine, Aleksandre Vučiću?

Kad se već mešate u sve, zašto ne hapsite koruptivne kriminalce u institucijama, ne u opštinama, nego u ministarstvima, tužilaštvu i sudovima?

Jer, Aleksandre Vučiću, ako vi to ne radite, onda tu bandu mora neko drugi suzbijati. Kao što vidite, to počinju da čine SAD.

A vi, kao vaš šef iz devedesetih godina, od “faktora mira na Balkanu”, upravo zbog plaketa, zbog Zaga, Nataša, zbog prostitucije i korupcije u osnovnim sudovima, zbog Vukota i Dragana u socijali, zbog svega što trpe Stepanović, Majić, Danica Popović, što je od vas pretrpela pokojna Jelisaveta Vasilić, što trpe Rakić i Fatić, zbog načina na koji se obračunavate sa pristojnom Srbijom, zbog načina na koji prozivate Radmilu Dičić i druge pristojne ljude, postali ste problem na Balkanu.

Svi smo mi postali vaša braća Bitići.

Prof. dr Aleksandar Fatić, Institut za filozofiju i društvenu teoriju

Prof. dr Vojin Rakić, Institut društvenih nauka

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *