Breaking News

Mračne namere protiv Crne Gore

0 0

Skupština Crne Gore je usvojila rezoluciju o Srebrenici, u kojoj je ubijeno 7000 nedužnih ljudi.

Svi oni kojima to smeta su zločinci, ili podržavaoci zločinaca.

U Srbiji su se jasno legitimisali oni koji spadaju u obe ove kategorije.

Nekadašnji portparol JUL, čovek koji je bežao iz vojske, a potom postao ministar iste, da bi posle toga postao i ministar policije, inače zvanični ratnohuškač svoga gazde, najavio je da će tražiti “zabranu ulaska u Srbiju svima onima koji su glasali za crnogorsku rezoluciju o Srebrenici”.

Zaista je potrebno nemati baš ni malo pameti da se tako nešto kaže, ali u srpskoj politici već dugo odsustvo pameti je najbolja preporuka za političku karijeru.

Osnovni problem ovde nije, kao što neki tvrde, to da beogradska vlast “nikako da shvati da je Crna Gora nezavisna država”, nego naprotiv, u tome što ta vlast ima mračne namere prema Crnoj Gori, koja joj smeta iz mnogo razloga.

Prvo, vlasti smeta Crna Gora zato što je crnogorski narod zadržao svoje dostojanstvo, ali na način prihvatljiv od strane Evrope i SAD. Crna Gora je članica NATO, ona je u dinamičnim evropskim integracijama, ima dobre odnose sa manjinama i susednim narodima, osim, naravno, sa srbijanskim režimom, sa kojim niko ne može imati dobre odnose osim autoritarnih režima poput saudijskog ili kineskog.

Drugo, vlasti smeta što Crna Gora ima jedan duh koji pokazuje da je ispred Srbije po političkoj kulturi. Ta razlika u diskursu se vidi u crnogorskoj skupštini, kada se ona uporedi sa karikaturom od skupštine u kojoj kojekakvi pozdravljaju gazdu na kineskom jeziku i u kojoj se konstantno traži linč političkih protivnika.

Treće, srbijanskoj vlasti smeta što Crna Gora ima more koje Srbi vole, što oni hrle ka Crnoj Gori, koja je ovog leta pametno otvorila svoje granice i omogućila testove za povratak i onima koje njihova država prinuđuje na trošak da bi mogli da se vrate u zemlju.

Ukratko, Beogradu smeta pamet crnogorskog naroda.

Otuda mračne namere beogradskog režima. Isti oni koji svoje političke protivnike bacaju u reku u januaru, koji masovno otimaju decu drugim političkim protivnicima preko mafije u socijalnim službama i sudovima, koji lupetaju protiv Evrope i lažu evropske zvaničnike godinama da će zauzeti konstruktivan stav u pogledu rešavanja niza domaćih pitanja, isti oni koji su uveli jedini parlament u kome nema opozicije na svetu, pored Kine i Severne Koreje, isti ti su spremni na svašta protiv Crne Gore.

Ne može Crna Gora očekivati ništa dobro od režima koji je podržavao Slobodana Miloševića i Mirjanu Marković, čiji članovi sada upravljaju Srbijom. Razlog je jednostavan: Crna Gora se pomerila unapred, ka novoj i svetlijoj istoriji, ka evropskom identitetu i vrednostima, a Srbija je potonula na svoje istorijsko dno: ona je sada tamo gde je bila i u vreme kada su ubijani nedužni ljudi u Srebrenici.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.