Breaking News

Jasmina Milojević: Više tužilaštvo da istraži socijalnu službu i pravosuđe

0 0

Prethodnih nedelja mediji su bili preplavljeni izveštajima o izrazito sumnjjivom postupanju lica iz GCZSR Odeljenje Novi Beograd i GCZSR Odeljenje Savski Venac. Svoje članke, autorske tekstove i otvorena pisma objavili su, između ostalih, dvojica redovnih profesora etike, jedan redovni profesor psihologije, jedna doktorka nauka, jedna magistarka umetnosti i medija, jedan profesor filozofije, i to Ani Brnabić, Vladimiru Bilčiku, Oliveru Varheljiju, ambasadoru SAD i Ambasadoru EU u Srbiji, predsedniku GRECO u Savetu Evrope, predsedniku Vrhovnog saveta sudstva, Predsednici Državnog veća tužilaca, Društvu sudija Srbije i/ili drugima.

Izneli su, pored analize drugih simptoma kompletnog sloma pravnog sistema u Srbiji, i svoje mišljenje da su “stručni tim” Odeljenja GCZSR u sastavu Biljana Čiča, Jovan Ratković, Gordana Gligorović, rukovodliac GCZSR Odeljenje Novi Beograd Smiljka Đorđević, “supervizor” u tom Odeljenju Vesna Vojinović, kao i Olivera Bulatović, uključeni u koruptivnu shemu trgovine decom, starateljstvima, usvojenjima i u podvođenje dece u prostituciju.

Slična saznanja izneta su o postupanju drumskih razbojnika, kako su ih nazvali Danilo Ćurčić, Nada Marković i Sara Nikolić u svom istoimenom tekstu objavljenom na sajtu Peščanik, i to ovog puta drumskih razbojnika Vesne Popović, Davorke Filipović i njihovog rukovodioca, Sofije Pajić, iz GCZSR Odeljenje Savski venac, u saradnji sa kriminalnim sudijama Prvog osnovnog suda u Beogradu.

U pitanju je praktično kompletna vrhuška Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u kome su posebno aktivna odeljenja Novi Beograd i Savski venac, u kojima drumski razbojnici najviše trguju decom.

Autori tekstova objavljivanih u medijima su naveli da sumnje da su u koruptivnu shemu uključene sudije Ljiljana Mihailović iz Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i Zorica Đaković iz Apelacionog suda u Beogradu.

O radu organizovane grupe iz novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, i to na oduzimanju troje dece jednom od najpoznatijih savremenih svetskih naučnika, Srbinu, eksponiranom protivniku SNS, mediji već mesecima opširno izveštavaju, a pre neki dan je i jedan naš čovek koji živi u inostranstvu u medijima objavio podatak da su Biljana Čiča i Olivera Bulatović od njega tražili 10.000 evra u zamenu za pisanje po njega povoljnog izveštaja na osnovu koga bi mogao da viđa svoje dete.

Svi ovi slučajevi se uklapaju u svedočenja informisanih izvora kada je u pitanju delovanje Centra za socijalni rad u Beogradu, posebno odeljenja Novi Beograd i Savski venac, po kome drumski razbojnici zaposleni u socijali uzimaju od jednog roditelja 10.000 evra za poveravanje deteta, dok je tarifa za drugo dete 5.000 evra, dok je treće dete gratis. Za pomenutiu sumu dobija se privremena mera, a potom se ponovo plaća isti iznos za takozvano “konačno mišljenje” koje pišu ovi kriminalizovani diletanti, po kome poslušne SNS sudije donose prvostepenu presudu. Potom, u drugostepenom postupku po žalbi, plaća se dodatno, ali ovog puta ne centrima za socijalni rad, nego korumpiranim sudijama Apelacionog suda u Beogradu, u koje mediji svrstavaju Zoricu Đaković i njene drugarice.

Ponašanje socijalnih službi i pravosuđa je prešlo sve granice tolerancije demokratske javnosti i više se ne može završiti bez procesuiranja sudija i socijalnih radnika, jer l u ovakvim slučajevima ustracija nije dovoljna.

Sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu Marija Đorđević se već pojavljivala više puta o medijima , a pre svega zato što je ostavila osmogodišnje dete kod SNS-majke koja je decu povređivala gađanjem nožem u glavu, nanošenjem ožiljaka po licu sečivima drugom detetu, a zbog čega su ćerke pobegle kod oca kod koga i danas žive (imaju oko 15 godina).

Ovo je samo slika kako rade SNS sudije u parničnim referatima ova dva suda, na šta Viša tužiteljka Nataša Krivokapić uporno ćuti, umesto da postupa prema nosiocima pravosudnih funkcija za koje su iznete ovakve sumnje.

Iz svih navedenih više nego očiglednih razloga zahtevamo od predsednice Višeg javnog tužilaštva, Nataše Krivokapić, da odmah naloži policiji da uđe u odeljenja Novi Beograd i Savski venac Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, da oduzme predmete za koje su zadužena navedena lica, da ukoliko postoje osnovi sumnje na izvršenje krivičnih dela u vezi sa maloletnicima sva osumnjičena lica zadrži 48 sati i da predloži sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im se odredi pritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke, uništavanja dokaza i zbog uznemirenja javnosti, i da sprovede istragu navoda u vezi sa postupcima ovih lica navedenim u medijima.

Isto se odnosi na sve socijalne radnike i sudije koje se pominju u javnosti kao mogući izvršioci krivičnih dela u vezi sa poveravanjem dece.

Takođe tražimo od Nataše Krivokapić da bez odlaganja zatraži od Visokog saveta sudstva saglasnost za lišenje slobode svih sudija uključenih u ove predmete i da ih procesuira u pritvorskim predmetima, jer se radi o nejtežim delima protiv porodice i protiv pravnog poretka.

Takođe zahtevamo da bez ikakvog odlaganja pozove Slobodan Rašića, čoveka koji tvrdi da su od njega u centrima za socijalni rad tražili mito od 10 000 evra, da da iskaz po svim svojim saznanjima u ovom slučaju.

Osim toga, tražimo da disciplinski tužilac Državnog veća tužilaca preduzme mere protiv zamenika tužilaca koji drže u fiokama predmete porodičnog nasilja, koji su po zakonu hitni, čak i kada se radi o slučajevima povređivanja dece oružjem, pogotovo kada su izvršioci žene, a takav je slučaj u vezi i sa predmetom jednog od naših značajnih naučnika, koji ima troje dece, a koji u jednom od beogradskih tužilaštava “čami” već više od 4 godine.

Jedan broj nevladinih organizacija će u saradnji sa političkim strankama sa kojima ima saradnju tražiti od EU i SAD da Nataši Krivokapić izrekne sankcije ukoliko Više tužilaštvo ne počne da postupa prema potencijalnim izvršiocima krivičnih dela u pomenutim centrima za socijalni rad u Beogradu, kao i prema sudijama povezanim sa njima, a posebno prema sudijama koji viktimizuju protivnike SNS režima i siromašne građane Srbije oduzimanjem dece od njih.

Predlog sankcija će se kretati od zabrane ulaska u zemlje EU, SAD i njihove saveznike, preko zaplene imovine koje imaju u tim zemljama, pa do zamrzavanja računa  sudija i tužilaca koji ugrožavaju porodice i oduzimaju decu protivnicima režima i njihovih povezanih lica u bankama koje su u većinskom vlasništvu državljana pomenutih zemalja.

Jasmina Milojević, teoretičarka medija

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *