Breaking News

Istina o izborima i referendumu

0 0

Pre izvesnog vremena, moj uvaženi kolega i ja smo više puta pisali o tome da opozicija ne treba da izlazi na izbore, jer izbore u organizaciji mafije ne može da dobije, kao što ih nije dobio niko u istoriji. Takođe smo izjavili da će se svi oni koji izađu na ovakve izbore u stvari kolektivno učlaniti u fašističku stranku na vlasti, i da posle toga više neće imati nikakav kredibilitet u narodu, i neće biti opozicija.

U međuvremenu, vlast je, uz pomoć svojih botova koji se predstavljaju kao “struka” i koje je za ogroman novac koji mi plaćamo postavila u najviše obrazovne i druge institucije, napravila Zakon o referendumu, kojim od referenduma pravi stručnu i političku farsu, jer izjašnjavanje građana pretvara u izjašnjavanje botova, pošto je tim zakonom ukinut cenzus, što znači da je referendum važeći i ako na njega izađe samo Aleksandar Vučić u pratnji Aleksandra Vulina i Darije Kisić. Eto, to je “stručni” deo posla koji je obavila SNS “struka” koja sada lobira za promene ustava.

U vezi sa tim, ista ta SNS “struka”, isti ti botovi, izradili su izmene ustava kojima se ovom i ovakvom pravosuđu, Zagama, Milenkovićima, i svima njima, daje apsolutna nedodirljivost, tako da faktički bez ogromnih zahvata u sistem i bez suspendovanja ustava oni ne mogu uopšte biti razrešeni, niti mogu odgovarati. Eto, zato je jedini put suspendovanje ustava i uvođenje tranzicione pravde, koje, koliko mogu da procenim, planiraju zapadne zemlje.

Ova “SNS “struka” prima po 7000  evra svakog meseca, već godinama od režima da bi ovo radila. A naučne i akademske reference te “struke” će se posle promena posebno razglasiti i tražiće se da se objasni kako su ti ljudi uopšte birani u svoja zvanja i postavljani na svoje funkcije.

Šta je na to uradila opozicija?

Naglo se ućutala. Za Đilasa, “referendum ne postoji”, a njegovi  mediji ne puštaju ništa što je poziv da se glasa “NE”. Zakon o referendumu je faktički omogućen tako što je upotrebljen trojanac SNS koji je prvo pozivao na proteste, a onda ih zaustavio u ključnom trenutku. To vidi cela Srbija.

Vuk Jeremić je najavio “udar duboke države” na njegovu stranku, a nedugo posle toga Borivoje Borović i onaj drugi, ne znam kako se zove, su napustili predsedništvo Narodne stranke. To je prosto hronologija događaja.

Potom je opozicija donela odluku da, uprkos svemu, izlazi na mafijine izbore. Ista ta opozicija “ne može da zauzme stav” o referendumu.

Dakle, Đilas je napravio dil sa Vučićem. Toliko je jasno. Ponovo. I time je zapečatio svoj kredibilitet kod bilo koga ko misli svojom glavom.

Šta je, dakle, činiti? Šta će biti sa referendumom, opozicijom, sa građanima, sa izborima?

Opozicije više nema. Naravno, na izborima ćemo glasati za njih, jer za koga drugog možemo, ali oni će te izbore, naravno, izgubiti, i to tako što će dobiti neke privilegije, mesta u parlamentu, odbornička mesta u skupštinama gradova, neka javna preduzeća. Biće im lepo. Mi ćemo biti tamo gde smo i sada. Oni će nastaviti da ublažavaju svoju retoriku prema Vučiću, što su već počeli. Da blokiraju kritičke glasove. I to već rade. Mislio sam da sam jedini kome je izbrisan tekst sa “Nove”, a onda vidim da i Srđan Škoro izjavljuje da je posle objavljivanja svoje kandidature “nestao” i iz “nezavisnih” medija.

Tako to oni zamišljaju. Tako bi to bilo da zavisi od njih. Srećom, tu su i SAD i Velika Britanija.

Dakle, ovaj prljavi, više puta ponavljani scenario nije jedini scenario, i tako kako oni misle neće biti.

Pre svega, ako dovoljno građana bude mislilo svojom glavom i izađe na referendum glasajući NE, to će biti osnova za zahtev, koji bi udruženja građana mogla da pokrenu, za raspisivanje novog generalnog reizbora svih nosilaca pravosudnih funkcija, to jest sudija i tužilaca, što je uvod u lustraciju, a potom i u tranzicionu pravdu.

Drugo, ako se ekološka udruženja otmu od uticaja trojanaca iz fašističke duboke države, i ako organizuju proteste od januara radi blokiranja izbora, mogli bismo imati zimu i proleće protesta i građanske neposlušnosti umesto izborne kampanje, tako da se izbori ne bi mogli održati, a cela ova prljava ekipa kalkulanata koji prave dilove sa fašistima bi mogla da ode u istom košu sa njima, da prosto bude izbačena napolje kao posuda puna prljave vode.

SAD nemaju nameru da ostave Vučića na vlasti. Velika Britanija je odlučna da završi proces smene Miloševićevog režima, koji je opstao zato što nije bilo lustracije i tranzicione pravde, odnosno “6 oktobra”.

Sve što Đilas, Jeremić i ostali rade samo je raščišćavanje političke scene. Mi ćemo glasati za njih, jer ne možemo za otvorene ubice i trgovce drogom, decom i životnom sredinom, ali mi znamo ko su oni. Oni nisu promena, oni su samo jedna bleda, zamrljana slika koja će promaći dok ne dođe istina i pravda.

A ta istina i pravda će doći jer su tako odlučile velike sile, i to na način sankcija prema kriminalcima individualno (ne prema društvu u celini), na način zabrana poslovanja, putovanja, na način hapšenja na granicama zbog korupcije, kao što je rađeno u vezi sa Haškim tribunalom, na način koji je jedini moguć sa zlikovačkom, prostačkom i kriminalnom strukturom koja upravlja zemljom.

U Stejt Departmentu više ne sede birokrate iz Trampovog vremena. Tamo sada sede stručnjaci za region, koji znaju da se tumor ne može ostaviti u telu, a da ne ubije celo telo, kao što se litijum ne može rasuti po zemlji i vazduhu, a da ne potruje narod.

Zato su budućnost u političkom smislu pokreti i grupe građana, politički pokreti i njihovi međunarodni saveznici, pre svega zapadni saveznici, SAD i Velika Britanija. Srbija je zemlja koja je uvek imala političke i moralne koristi samo od Zapada. Nikada od orijentalnih despotija, od “brata Sija”, i ostalih. Brat Si je orijentalni diktator koji u svojoj zemlji one koji se bave korupcijom strelja na stadionima iz velikokalibarskog mitraljeza, sa punim tribinama posmatrača.

Jedino što nas može probuditi i osloboditi je opštenarodni pokret bunta protiv represije, koji vode udruženja građana, a ne uglancani i korumpirani karijeristi koji trguju sa vlastima već decenijama.

Protest protiv nastavka iskopavanja litijuma u Jadru koji su najavila ekološka udruženja 3. januara logičan je nastavak te borbe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *