Breaking News

Dačić i svi koji su učestvovali u donošenju nelegitimnih zakona da odgovaraju

0 0

Drsko i bezobzirno donošenje zakona kojim se reguliše referendum, na sednici parlamenta 30. 11. 2021., još drskije i bezočnije usvajanje u nelegitimnom jednopartijskom parlamentu izmena Ustava, a potom najdrskije raspisivanje referenduma o istim tim promenama Ustava odmah nakon sednice tog i takvog parlamenta zahtevaju da Ivica Dačić konačno odgovara, posle smene ove vlasti, za podrivanje svih struktura legitimiteta i za ignorisanje volje građana.

Nakon što je vlast maltretirala, privodila i fizički nasrtala na građane koji su 27. novembra protestvovali, nakon što je ministar unutrašnjih poslova otvoreno izjavljivao da će policija „vršiti nasilje“ prema građanima „ako bude morala“, vlast, nimalo nezapitana nad tim šta radi, donosi izmene ustava neposredno pred izbore, i to u vreme dok se Srbija diže protiv fašističkog režima koji njome upravlja, a Ivica Dačić, kao toliko puta do sada, praveći se da ne vidi nered i rasulo koje vlada oko njega, raspisuje referendum na koji, po upravo usvojenom zakonu, može da izađe i troje građana, on i par njegovih članova stranke, i to će biti validan referendum.

Da li nekome još uvek nije jasno zašto posle pada ovog režima mora da se suspenduje ovaj i ovakav ustav, da se uspostavi tranziciono pravosuđe, postavi tranzicioni tužilac, osnuju specijalni sudovi i sudi se svima koji su učestvovali u ovoj travestiji od institucija i u zloupotrebi političkog sistema.

Sramotna je uloga predstavnika Društva sudija, koji su pokazali ne samo da nemaju ni malo etike, kao i zašto je sudstvo takvo kakvo jeste, nego i da ne haju za interese građana ni najmanje, jer njihovi predstavnici pozdravljaju usvajanje izmena Ustava od strane jedne skupštine koja liči samo na severnokorejsku, u ovakvom trenutku, samo zato što su te izmene u njihovom sebičnom interesu, jer misle da će tako izbeći preispitivanje svoje odgovornosti.

Najnovijim odlukama, svi su pokazali svoje lice, i pokazali još jednom zašto, pored suspenzije ustava, mora doći do novog generalnog reizbora svih nosilaca pravosudnih funkcija, jer su pokazali da rade u svom, a ne u interesu građana i društva u celini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *