Breaking News

Saopštenje Novog 6. oktobra: Pismene pretnje ubistvom profesoru Rakiću

SNS-BOTOVI PRETE UBISTVOM POZNATOG PROFESORA

NOVI 6. OKTOBAR ZAHTEVA OD ADMINISTRACIJE SAD DA UVEDE INDIVIDUALNE SANKCIJE VIŠEM JAVNOM TUŽIOCU, NATAŠI KRIVOKAPIĆ

Saopštenje Novog 6. oktobra ovde je preneto u celosti:

24. marta 2021. prijavio sam nadležnim organima Republike Srbije pretnju ubistvom. Pretnja ubistvom upućena je pismenim putem. Likvidacijom se preti svim članovima udruženja (pokreta) NOVI 6. OKTOBAR.

Poslao sam nadležnima fotografije pretnji, poruke koje su prethodile pretnji, kao i ostale potrebne materijale. Prema tome, Više javno tužilaštvo ima sve informacije još od 24. marta 2021.

Tek 11. juna 2021., dakle skoro tri meseca posle pretnje ubistvom, stigao je dopis iz Višeg javnog tužilaštva, i to na adresu mog posla, sa zahtevom za dodatnim informacijama.

Ne samo što je ubistvo za tri meseca moglo uveliko da bude izvršeno, nego ni posle tri meseca tužilaštvo ne reaguje onako kako je dužno, već traži dodatne informacije od mene. U tekstu prilažem dopis Višeg javnog tužilaštva iz koga se vidi sva besmislenost tih dodatnih informacija koje traži.

Dopis Višeg javnog tužilaštva u Beogradu profesoru Vojinu Rakiću tri meseca posle prijave pretnji ubistvom

Jedino poslednje pitanje za predsednicu Višeg javnog tužilaštva, Natašu Krivokapić (poznatoj kao „Zagorka Dolovac u telu Nataše Krivokapić“) ima smisla, ali samo iz njene perspektine i perspektive njenog nalogodavca (A. Vučića): da se sazna nešto više o tome ko su članovi udruženja NOVI 6. OKTOBAR. Naime, mi ne obelodanjujemo imena članstva (izuzetak je desetak nas koji rukovode pokretom), kako Nataša Krivokapić i njen nalogodavac ne bi ubacili „krtice“ u naš pokret i saznali više o tome ko nas podržava, a koje institucije i Vlade u inostranstvu savetujemo kada je u pitanju situaciju u Srbiji, posebno u pravosuđu.

Razočaraćemo Natašu Krivokapić i osobu koja je protivistavno uzurpirala ulogu njenog šefa, odnosno nalogodavca. Neće dobiti tu informaciju.

Sa druge strane, Administracija SAD dobiće informaciju o nepostupanju Višeg javnog tužilaštva u situacijama u kojoj SNS-botovi prete ubistvom građanima Srbije, a Više javno tužilaštvo, kojim  Nataša Krivikapić rukovodi, ne preduzima ništa.

To je još jedan razlog više da tražimo od Administracije SAD dodatne individualne sankcije protiv Nataše Krivokapić, koje bi joj maksimalno ograničile kretanje i onemogućile pristup nepokretnoj imovini u inostranstvu, a i blokirale joj sve račune u stranim bankama.

Napomenuću još i to da je Više javno tužilaštvo ranije pretnje ubistvom, odnosno one koje su upućene pismenim putem pre 24. marta 2021., i koje smo odmah uredno prijavili, u potpunosti ignorisalo.

Vojin Rakić, redovni profesor

Predsednik NOVOG 6. OKTOBRA