Breaking News

Rumunsko iskustvo protiv državno-političkog terorizma

0 0

Kada je u Rumuniji masovnim protestima građana oboren diktator Nikolae Čaušesku, nove vlasti su se brzo organizovale i u roku od nekoliko dana pohapsile oko 20 000 kolaboracionista režima, smatrajući ih kolaboracionistima državno-terorističkog projekta diktature, pre svega tužilaca, sudija, policajaca i pripadnika socijalnih službi koji su trgovali maloletnom decom.

Oni su u režimu tranzicione pravde osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne, a bilo ih je toliko da su rumunski zatvori bili pretrpani sve do pre nekoliko godina. Moj kolega, rumunski pravnik Katalin-Nikolae Konstantinesku pisao je o tome u knjizi o tranzicionoj pravdi koju smo Klaus Bachmann, Igor Lyubashenko i ja pripremili za Rowman and Littlefield, pre nekoliko godina.

Preduslov za to bio je zatvaranje rumunskih granica neposredno posle smene vlasti.

Uporedo sa tim oduzeta je imovina svima koji su imali koristi od režima kolaborirajući sa diktatorom protiv naroda.

Specijalnim zakonima moguće je predvideti da državni tužilac vrati sav novac koji je primio ili primila za vreme svojih mandata, ako se utvrdi da svoj posao nije radila u skladu sa moralnim i zakonskim načelima jednog demokratskog društva. To su ogromni novci.

Takođe je moguće predvideti da nezavisna kontrolna tela, Zaštitnik građana i Poverenik za informacije od javnog značaja, kao i Poverenik za ravnopravnost, vrate sav novac koji su primali u vidu plata kolaborirajući sa diktatorom.

Svi predsednici sudova koji su prenosili naloge režima sudijama i koji nisu preduzimali zakonom predviđene oštre mere prema nekompetentnim i korumpiranim sudijama, te koji su se pravdali “nedostatkom nadležnosti” i nisu obezbeđivali zakonitost u radu svojih sudova moraju odmah biti uhapšeni i osuđeni pred specijalnim sudovima za politički i pravosudni kriminal na mandatne dugogodišnje kazne zatvora bez mogućnosti pomilovanja, jer su oni strukturno uništili pravosuđe.

Isto se odnosi na sve tužioce koji su odbacivali krivične prijave protiv mafijaša bez savesnih provera, a takvih je jako mnogo.

U svakoj tranziciji, potrebno je specijalno zakonodavstvo i potrebni su specijalni sudovi kojima se zaobilaze redovne procedure, koje su prosto neprimerene i neprimenljive u državama u kojima nema reda ni poretka, u kojima kriminalci sprovode zakon.

Izraelske vlasti su sudile uhvaćenim nacističkim zlikovcima posle rata, i ti su osuđeni na smrt.

U Srbiji danas postoji jedno hibridno stanje: politički aparthejd, faktički rasizam, između pripadnika vladajuće klike s jedne strane, i siromašnih građana i protivnika režima, s druge strane. Ovi drugi nemaju nikakva prava, jer su institucije instrument aparthejda u rukama grupe kriminalaca na vlasti, u pravosuđu, u socijalnim službama, u javnoj administraciji.

S druge strane, ono što se dešava može se opisati kao otvoreni politički terorizam prema građanima: upotrebom mafijaša, navijača, svakakvog taloga sa dna društva, upotrebom belivukova, pokazivanjem mašina za mlevenje ljudskog mesa na televizijama, upotrebom najgore madijske propagandne mašinerije gebelsovskog tipa, režim je stvorio jedno nacističko, političko-terorističko stanje u društvu, poput onog u Nemačkoj u vreme Drugog svetskog rata, u kome su na medijima pokazivani nasmejani logoraši u Aušvicu i u Dahau.

Ukratko, priroda vlasti određuje način na koji se, posle tranzicionih promena, prema toj vlasti institucionalno postupa.

Politički teroristi se ne tretiraju kao izvršioci klasičnih krivičnih dela, nego im se sudi pred specijnim sudovima i po specijalnim zakonima.

Diktatorima se ne sudi u redovnom postupku, nego pred specijalnim sudovima i po posebnim zakonima.

Kolaboracionistima diktatora se sudi u tranzicionim pravnim mehanizmima.

O tome su napisani tomovi u pravnoj literaturi.

Bez denacifikacije društva, bez zaštite društva od političkog terorizma koji je dubinski zahvatio njegovo tkivo, ne može se očekivati demokratski rast i razvoj.

Održavanje referenduma kojim se omogućava menjanje državnog ustava kako se kome svidi, sa manjinom građana koji glasaju, bez potrebe da referendum bude reprezentativan, što je samo značenje pojma referenduma, akt je državno-političkog terorizma i znak bezočnosti vlasti.

Borba protiv političkog terorizma ne može se odlikovati kompromisima, a saradnici terorista se ne mogu ignorisati. Zato je neophodna tranziciona pravda.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *