Breaking News

Pristojne ustanove da odbace psihotične režimske ličnosti

0 0

Institucije u Srbiji bi morale, pred licem opozicije i međunarodne javnosti, pre svega da se ograde i i distanciraju od psihotičnih režimskih ličnosti koje je vladajuća stranka gurnula u medije i zaposlila u nauci, prosveti, pravosuđu, policiji i drugim javnim institucijama. To se posebno odnosi na univerzitet i na naučne institucije.

Pojedine bizarne ličnosti koje u javnosti istupaju fizički, retorički i politički ekstremno, to jest koje zagovaraju vlast kriminalaca, učestvuju u korupciji sudstva i tužilaštva i daju izjave protiv velikih stranih zemalja, posebno SAD, i to na rasistički, prizeman i režimu svojstven način, ne bi smele da uživaju podršku direktora svojih institucija. Naime, javne institucije nisu isto što i režim, i njihov integritet i integritet onih koji ih vode se procenjuje i prema tome kakve ljude oni drže u radnom odnosu.

Ako neko izaziva javne skandale, učestvuje u očiglednoj režimskoj kriminalnoj delatnosti, ili pak u javnosti predstavlja vladajuću stranku protiv pristojnih vrednosti i protiv civilizovanog sveta, ako se nalazi u notornim privatnim firmama koje dodeljuju diplome predstavnicima režima i ako se eksponira kao osoba bliska državnoj bezbednosti koja radi za vladajuću stranku i progoni političke protivnike režima, onda je institucionalna podrška takvim osobama stvar koja rukovodice javnih ustanova kvalifikuje za lustraciju.

Posle sloma nacizma u Nemačkoj oni koji su u institucijama ovako postupali bili su predmet denacifikacije. Slično tome, u Češkoj, direktori javnih ustanova koji su držali u radnom odnosu ljude koji su sarađivali sa vladajućim režimom i vodili kampanju ili učestvovali u viktimizaciji političkih protivnika režima i sami su bili predmet lustracije, dobijali su otkaze i proterivani su iz gradova, uz zabranu da više ikada rade u javnoj službi.

Postoji civilizacijsko očekivanje, čak i kada ste pod okupacijom, čak i kada ste pod diktaturom i terorom, da neke stvari ne možete raditi jer ćete zbog toga odgovarati. To što je režim na vlasti nije izgovor da držite na poslu nekoga ko u ime režima radi šta hoće i ko bruka vašu instituciju u očima sveta time što govori protiv Amerikanaca, protiv Evrope, što zagovara politički teror protiv oponenata vladajuće partije, što učestvuje u njihovom političkom ili sudskom progonu.

Dužni ste, kao civilizovan član jednog društva, i kao rukovodilac javne ustanove, da takve eleminišete iz svog kolektiva, odnosno da na sve načine pokažete da Vi i Vaša institucija niste podrška takvima.

To je pretpostavka demokratske kulture i pristojnog društva.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *