Breaking News

Izlasci iz opozicionih stranaka pred odluku o izborima: zanimljiv fenomen

0 0

U dežurnom režimskom glasilu “Danas” objavljena je tendenciozna vest da je Borivoje Borović, ta gromada pravne nauke, napustio predsedništvo Narodne stranke, iz nepoznatih razloga, te da će sve svoje enormne intelektualne i moralne kapacitete sada uložiti u “advokaturu”. Pošto se radi o enormnom gubitku za Narodnu stranku, mislim da bi i stranka, i Borivoje Bovorić, trebalo da obaveste javnost o tačnim razmerama tog partijskog gubitka, jer svaki vrhunski stručnjak i naučnik je od velike vrednosti za svaku stranku.

Zanimalo bi me da vidim podatke o vremenu studiranja prava Borivoja Borovića i prosečnoj oceni sa kojom je završio pravni fakultet. Eto, ljubazno molim za tu informaciju. To me interesuje kao glasača da bih mogao da procenim koliki je to intelektualni i stručni kapital Narodna stranka izgubila odlaskom gospodina Borovića. To je značajno zbog mog političkog opredeljivanja, jer želim da podržim stranku u kojoj rade najbolji studenti, najkvalifikovaniji ljudi, najbolji pravnici, najčasniji i najmoralniji ljudi. Ako je gospodin Borović zaista takav, voleo bih to da znam, a to će se videti po njegovom obrazovanju.

Dakle, ništa ne prejudiciram. Svestan sam da je Borović jedan od najvećih pravno-naučnih kapaciteta ne samo u Beogradu, nego u Evropi, i zato smerno molim da dostavi svoje vrhunske ocene i podatke o svom obrazovanju, imajući u vidu činjenicu da je njegov izlazak iz jedne opozicione stranke vrlo vremenski slikovit i upečatljiv i može da donese korist samo jednoj političkoj snazi, a to nikako nije opozicija.

I Borović nije jedini koji je naprasno napustio Narodnu stranku. Iz stranke je u isto vreme izašao i izvesni Vladimir Kovačević.

Borović nije davao izjave o tome zašto je izašao, ali izjave o svojim razlozima za izlazak dao je upravo taj Vladimir Kovačević. On, naime, navodi kako nije dobio odgovarajuće priznanje, nije prepoznato njegovo “iskustvo”, a smeta mu i “revanšizam” i “preagresivno shvatanje politike” kod Narodne stranke.

Beograd je relativno mali grad, i svi se mi manje ili više, neposredno ili posredno, znamo. Dovoljno je pogledati pojedine ličnosti i njihove biografije, kao i njihove sadašnje aktivnosti, da se vidi za koga oni u stvari rade. Kada vidite obrazac u nečijem ponašanju, koji se sastoji prvo od ulaska u vrh neke stranke, a onda napuštanja te stranke jer “nije prepoznat” ili “nije dobio ono što je tražio” te da “će se posvetiti profesiji” (što ume da bude smešno, kao u nekim od ovih slučajeva, jer zašto je onda uopšte ulazio u politiku, i to toliko puta), postaje jasno baš sve o toj osobi.

Pogledajte izjave da nekome smeta da se kritikuje vlast, “previše” ili “preagresivno”, da se “ne hvali ono što je dobro što vlast radi”, a sve to se odnosi na vlast koja ljude pretvara u mleveno meso i koja poziva na rušenje Bosne i Hercegovine, i sve će vam biti jasno.

Interesantno je da neko ko je bio u vrhu jedne opozicione stranke tu stranku napušta sa razlozima da mu smeta da se opozicija bavi pitanjem odgovornosti za kriminal vlasti i potrebom da se sistem razračunavanja sa kriminalom posle pada vlasti menja.

Interesantno je to. Kako mu je to naglo zasmetalo upravo sada, kada se donosi odluka o izlasku ili neizlasku na izbore.

Šta mislite, šta bi bio stav ovakvih ljudi o izlasku na izbore? Da li bi oni bili za izlazak i davanje legitimiteta Vučiću, ili za bojkot, pošto smatraju da su stavovi opozicije o kriminalu vlasti “preagresivni”?

Posebno je zanimljivo kada vidite koje novine takve stvari objavljuju, kako ih objavljuju, i kako balansiraju sa politikom države.

Maske sve više padaju i taj proces je sada već teško zaustaviti.

Još ako Jeremić odluči da ne izlazi na izbore i da zaista ide na smenu ove vlasti na jedini moguć način, a to je aktivnim bojkotom, možda će pokazati da su ga godine zaista umudrile.

Videćemo.

Aleksandar Fatić

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *