Breaking News

Braća Bitići su simbol propasti pravosuđa

0 0

Ambasada SAD je izdala saopštenje preko Twittera da je sramota što se Goranu Radosavljeviću Guriju daju plakete, umesto da odgovara zbog zločina koji su učinili pripadnici jedinice kojom je komandovao, a to je ubistvo tri nedužna čoveka koje su protivzakonito oteli iz zatvora u kome su upravo odslužili banalnu kaznu za nezakonit prelazak državne granice, a potom odveli na svoj poligon i ubili.

Sramota koju za Srbiju predstavlja ubistvo braće Bitići, i činjenica da ljudi koji su pod sankcijama SAD učestvuju u najvišim telima stranaka na vlasti, govori sve o pravosuđu u Srbiji.

U zemlji u kojoj ubice šetaju nekažnjeno, tužioci koji su za to nadležni predlažu Zagorku Dolovac za republičkog tužioca po treći put, a protiv toga desetine hiljada građana potpisuju peticiju, dok Vlada Srbije taj sramni predlog upućuje Skupštini po hitnom postupku, naravno da nije neobično da u sudovima vlada katastrofalno stanje kakvome svedoči medijsko izveštavanje. U sudovima kao sudije rade prostitutke, hostese, korumpirani podmladak vladajuće stranke koji reklamira advokate i od njih uzima reket, dok vrh sudske vlasti pokvareno ćuti i ne oglašava se, čekajući da ti disciplinski prekršaji zastare po izuzetno kratkim rokovima zastare koje su sami sebi propisali, valjda pozivajući se na svoju “nezavisnost”.

Sramota srpskog pravosuđa gora je od sramote srpske nagosti pred demokratijom, i upravo zato je neophodno da Stejt Department odlučno insistira na sankcijama prema svim nosiocima pravosudnih funkcija koji su učestvovali u sistemskoj korupciji pravosuđa i u predlaganju očigledno nedostojnih kadrova za najodgovornije pravosudne funkcije.

Ne može predsednica Visokog saveta sudstva biti neko ko ne postupa prema prostituciji u sudu, niti disciplinski tužilac može biti neko ko podlo ćuti i ne preduzima ništa kada je reč o otvorenom uzimanju reketa od advokata.

Ne može se više ćutati. Vreme je da se velike sile uključe u konkretno sankcionisanje pojedinaca bez kojih bi ubice braće Bitići bile u zatvoru. Jer, da oni koji drže ubice braće Bitići na slobodi nisu na funkcijama, ne bi bilo ni trgovine decom, ni zlostavljanja nemoćnih u socijalnim ustanovama, ni bogaćenja prljavih SNS sudija reketom od advokata, ni zataškavanja korupcije u višim tužilaštvima čija odeljenja za suzbijanje korupcije ne rade i odbacuju sve krivične prijave.

Braća Bitići su slika moralnog posrnuća srpskog pravosuđa koje se ogleda i u svim drugim aspektima njegovog nerada ili koruptivnog rada.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.