Breaking News

Boris Tadić je video koji ljudi sede u administraciji SAD za Srbiju. Sada je kraj.

0 0

Na listi čekanja za američke sankcije je više stotina ljudi, o čemu sam već pisao. Ta lista je deo politike koju je najavio Daniel Server, i koja je vrlo jasna, a koja se može sažeti sa tri njegove reči koje se odnose na režim u Srbiji: “sada je gotovo”.

U diplomatiji i diplomatskom jeziku, kao i u paradimplomatskoj javnoj komunikaciji, jezik se mora pažljivo čitati.

Daniel Sever je ključni čovek SAD za ovaj region i svaka njegova najava politike ostvarivala se u kratkom roku i u potpunosti.

Američki  istraživački novinar Dru Saliven je s pravom otkrio da se sprema stavljanje najbližeg Vučićevog okruženja na listu, Vuk Jeremić je video 28 imena u neformalnoj komunikaciji, o čemu je dao izjavu, Marinika Tepić je u pravu da sankcije “prete” i Željku Mitroviću, a u pravu je i Boris Tadić koji kaže da je “izuzetno zadovoljan, posle dužeg vremena”, namerama Vašingtona.

Hajde da upotrebimo diplomatski jezik i ovde, kao što ga koristi Marinika Tepić, kada kaže da “sankcije prete i Željku Mitroviću”. Na isti način, sankcije prete i vrhu srpskog pravosuđa, i to na način direktnog prevođenja u listu za lustraciju posle dolaska Krisa Hila na mesto ambasadora, što će biti pre izbora u aprilu 2022.

Neće biti izlaza za one koji su kolaboracionisti režima kršenjem ljudskih prava protivnika režima i siromašnih građana Srbije.

Na bilo koji način, uključujući i uznemiravanje, lažne prijave, tužbe, da ne govorimo o otimanju dece i sličnim stvarima.

Neće biti više izlaza.

Boris Tadić se sreo se nekim ljudima iz Bajdenove administracije koji odlučuju o regionu, uključujući Karen Donfrid.

Karen Donfrid je ekspert za spoljnu politiku koja zauzima ključno mesto za Srbiju u administraciji predsednika Bajdena. Ona nije neki tamo Trampov birokrata. Ona je završila poslediplomske studije na čuvenoj Flečer školi za diplomatiju, a doktorirala na Tafts Univerzitetu. Deo vremena provela je u Nemačkoj, školovala se u Minhenu, i bila je direktor Maršalovog fonda za istočnu Evropu.

Karen Donfrid odlično zna šta ovaj režim i njegovo pravosuđe rade u Srbiji, i kome to rade i na koji način.

U Velikoj Britaniji, politika Vašingtona se podržava sa još većom žestinom od samog Vašingtona.

Svima poput Karen Donfrid, ali i Krisu Hilu i Gabrielu Eskobaru, jasno je da smena Miloševićevog režima nije završena, i da će morati da se završi administracijom oštre pravde prema širokom krugu kolaboracionista danas.

Zato pacovi napuštaju brod.

Ali uzalud ga napuštaju.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.